7 Nisan 2021 Çarşamba

Pekmezli Cevizli Lokum

Pekmezli Cevizli Lokum
Malzemeler;
-1 su bardağı pekmez
-2 su bardağı su
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı şeker
-1,5 su bardağı iri parçalanmış ceviz
-Hindistan Cevizi

Yapılışı;
-Tencereye, pekmez, su, un, nişasta ve şekeri alıp topaklanma kalmayana kadar çırpın.
-Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
-Cevizi ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
-Küçük boy borcamı ıslatıp suyu dökün.(yapışmadan çıkması için)
-Hazır olan pekmezli lokumu borcama döküp üzerini düzleştirin.
-Oda ısısında soğuyunca buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
-Borcamdaki lokumun üzerini bolca hindistan ceviziyle kaplayın.
-Borcamı büyükçe bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
-İstediğiniz büyüklükte dilimleyip her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder