24 Mart 2021 Çarşamba

Malaga Pasta

Malaga pasta
Malzemeler;
-3 tane yumurta
-1 su bardağından biraz eksik şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1,5 su bardağı civarı un

Kreması;
-2,5 su bardağı süt 
-1 çay bardağı şeker
-3 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-1 paket vanilya
-200g labne

Ganaj için;
-1 kutu krema
-160g (iki paket) çikolata sütlü ve bitter 

-14 tane küçük muz
-1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
-Fındık  ya da fıstık

Yapılışı;
-Kek malzemelerini güzelce çırparak hazırlayın.
-Büyük boy borcama boşaltıp 180 derecede pişirin.
Kek pişerken krema ve ganajı  hazırlayın.
-Krema için; Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve unu alıp güzelce çırpın.
-Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
-Ocağı kapatıp vanilyayı ilave edin ve soğumaya bırakın.
-Tamamen soğuduğunda içine labneyi koyup mikserle çırpın.
-Ganaj için; kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın.
-İçine çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın.
-Pişen kekin üzerine soğuk sütü gezdirin.
-Kekin üzerine kremayı döküp her tarafını eşit bir şekilde düzeltin.
-Muzları kremanın üzerine iki sıra halinde dizin.
-Her tarafını ganajla kapatın.
-Aralarını fındık ya da fıstıkla süsleyin.
Muzların üzerini beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder