11 Ağustos 2020 Salı

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tarifi İçin ✔️
Malzemeler;
•500 g dana kıyma
•1 tane soğan
•1 tane kapya biber
•1 diş sarımsak
•1/2 demet maydanoz
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 çay kaşığı kimyon
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı pulbiber

Sosu için:
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 çay bardağı su

Üzeri için:
•Domates, yeşil biber

Yapılışı;
•Soğan, kapya biber, sarımsak ve maydanozu robotta çekin.
•Kıymaya ilave edip yoğurun.
•Baharatları da ilave ederek biraz daha yoğurun.
•Hazır olan kebap harcını orta boy fırın kabına •bastırarak yayın.
•Bıçakla dilimleyip her dilimin üzerine domates biber koyun.
•Salça ve suyu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra kebabın üzerine gezdirin.
•Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder