Bardak Tatlısı
Malzemeler;
•1 litre süt
•1 su bardağı un
•1 su bardağı şeker
•1 yemek kaşığı tereyağ
•1 paket vanilya
Yapılışı;
•Tencereye un, şeker ve sütü koyup prüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
•Ocağa alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
•Tereyağ ve vanilyayı ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
•Su bardaklarını suyla ıslatıp kremayı su bardaklarına bölüştürün.
•Oda ısısına geldiğinde üzerlerini kapatıp buzdolabına koyun.
•6-8 saat ya da bir gece bekletin.
•Dolaptan çıkartıp elinizle bardakların kenarına hafifçe bastırarak hava almasını sağlayın.
•Yada bıçak yardımıyla da çıkartabilirsiniz.
•Parçalanmadan çok güzel bir şekilde çıkıyor.
•İstediğiniz büyüklükte dilimleyerek her tarafını hindistan ceviziyle kaplayın.
•Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Not: Ben bir tarifle iki çeşit süsleme yaptım sizlere fikir olması adına...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder