Pandispanya için;
-5 tane yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım çay bardağı ılık su
-1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
-4-5 su bardağı süt(çok sütlü ya da daha az sütlü nasıl isterseniz ölçüyü ayarlayabilirsiniz)
-1 kutu süt kreması
-2 yemek kaşığı toz şeker
Krem Şanti için;
-1 poşet krem şanti
-1 su bardağından az eksik süt
Karamel sos için;
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 kutu süt kreması
Yapılışı:
-Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
-Ardından suyu ve diğer malzemeleri eleyerek ekleyip çırpın.
-Dikdörtgen büyük boy borcama döküp 175 derecede pişirin.
-Kek pişerken süt, şeker ve kremayı şeker eriyene kadar karıştırın.
-Krem şantiyi sütle çırpın.
-Karamel için; şekeri karamel rengine gelene kadar eritin.
-Sonra tereyağını ardından kremayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
-Önce sıvı gibi görünsede soğuyunca daha kıvamlı olacak.
-Şimdi hepsini birleştirmeye sıra geldi.
-Pandispanya pişip ilk sıcaklığı çıktığında sütlü sosu üzerine dökün.
-Kek tamamen soğuduğunda da krem şantiyi her tarafına sürün.
-Üzerine karameli dökün.
-Süslemek isterseniz beyaz çikolata sosuyla çizgiler yapıp kürdanla şekil verebilirsiniz.
Ben karamel sevmeyen kızım için yarısını çilek soslu yaptım ama inanın o bile bu tatlıyı karamelli sevdi.
Çilekli sos için;
15 tane çilek
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
Çileği rondodan geçirip hepsini birlikte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder