29 Haziran 2020 Pazartesi

Portakal Sulu İrmik Helvası


•2 su bardağı irmik
•2 yemek kaşığı tereyağı
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1, 5 su bardağı şeker
•1 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•1 su bardağı portakal suyu
•1 Portakal kabuğu rendesi 
•2 yemek kaşığı iri parçalanmış ceviz

Yapılışı;
•Süt, su, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekeri  derin bir kaba alın.
•Şeker eriyene kadar karıştırın.
•Tencereyi ocağa alın ve yağı ilave edip eritin.
•Üzerine irmiği ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak rengi iyice koyulaşana kadar kavurun.
•Şerbetini ve cevizi ilave edip karıştırın.
•Ocağın altını kısıp ara ara karıştırın.
•Suyunu çektiğinde ocaktan alıp demlenmesi için 15 - 20 dk dinlendirin. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder