17 Haziran 2020 Çarşamba

SEMİZOTLU FELLAH KÖFTESİ

Semizotu Fellah Köftesi için:
Malzemeler;
-1 su bardağı ince  bulgur
-1 çay bardağı irmik
-2 tatlı kaşığı salça
-1 tane yumurta
-2 yemek kaşığı un
-1 su bardağı su
-Tuz,  pul biber, kimyon, karabiber

Sosu için:
-2 tane domates
-1 tatlı kaşığı salça
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Yarım çay bardağı su
-Tuz, pul biber

Yoğurtlu Semizotu için:
-1 demet semizotu
-1 diş sarımsak
-1 su bardağı yoğurt
-Tuz

Yapılışı:
-Semizotunu yıkayın, süzüldükten sonra yapraklarını ayıklayıp sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.

-Bulguru ve irmiği bir kap içine alın üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip kapağını kapatın.
-Bulgur şişip soğuyunca köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun.
-Elinizi ıslatıp hamurunuzdan küçük parçalar kopararak  elinizde yuvarlayın.
-Topların ortalarına parmağınızla çukur açın.
-Tüm hamura aynı şekilde hazırlayın.
-Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın, hazırladığınız köfteleri 5-6 dakika (köfteler su yüzüne çıkana kadar) haşlayın ve süzün.

-Tavaya zeytinyağını koyup rendelenmiş domates, salça ve azıcık su ilave ederek pişirin.
-Tuz, ve pulbiberi katın.
-Pişen sosa fellah köftelerini ilave edip lezzetlerin birbirine girmesi için birlikte bir kaç dakika pişirin.
-Servis tabağına yoğurtlu semizotunu koyun.
-Ortasına soslu köfteleri koyup servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder