8 Haziran 2020 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

Malzemeler;
•2 su bardağı ince bulgur
•1 çay bardağı  irmik
•2 su bardağı sıcak su
•1 tane küçük patates (haşlanmış)
•1 çay bardağı un
•1 tane yumurta
•1 tatlı kaşığı salça
•Kimyon,Pulbiber
•Tuz
•Yoğururken yarım su bardağı sıcak su

İç harcı için;
•Yarım kg kıyma
•3 tane soğan
•Pulbiber, Karabiber
•Tuz

Yapılışı;
•Suyunu daha iyi çekmesi için kıyma ve soğanı ayrı ayrı kavurup sonra birleştirin.
•Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve tamamen soğumaya bırakın.
•Ben akşamdan pişirip dolaba kaldırıyorum.
Bulgur ve irmiği kaynar suyla ıslatıp kapağını kapatın.
•15 dakika sonra diğer malzemeleri de ilave ederek yoğurun.
•Yoğurma esnasında azar sıcak su kullanın.
•Bulgurlu harçtan yumurta büyüklüğünde bir parça alıp ortasını açın, kıyma doldurun ve kapatın.
•Bu işlemi yaparken elinizi ara ara suya batırın.
•Bu şekilde yapamıyorsanız masanın üzerine poşet serip poğaça yapar gibi yapabilirsiniz.
•Tencereye bolca yağ koyup kızdırın.
İçli köfteleri kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
•Sıcak servis yapın.
Bu tarifle 15-16 tane köfte çıkıyor.

Kolay Gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder