8 Haziran 2020 Pazartesi

Nohutlu Semizotu (pirpirimaşı)

Pirpirim Aşı (bulgurlu, nohutlu semizotu)
Malzemeler;
-1 bağ semizotu
-1 tane kuru soğan
-1 yemek kaşığı salça
-Yarım çay bardağı bulgur
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-Yarım çay bardağı zeytin yağı
-Pulbiber
-Tuz
-Yeteri kadar su

Yapılışı;
-Semizotunu doğrayıp üç dört su yıkayın.
-Tencereye yağı koyup kızdırın.
-Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip  kavurun.
-Üzerine salçayı ekleyip karıştırın. 
-Sıcak suyu ve bulguru ilave edin.
-Bulgur yumuşayınca, semizotunu ve haşlanmış nohutu ekleyin.
-Pulbiber ve tuzunu atıp 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder