24 Şubat 2020 Pazartesi

PIRASA MUHLAMASI

PRASA MUHLAMASI

Malzemeler;
•4-5 tane pırasa
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Yumurta (istediğiniz kadar)
•Bir parça kaşar peyniri
•Pulbiber, karabiber
•Tuz

Yapılışı;
•Pırasanının dış yapraklarını soyun.
•İnce ince doğrayıp yıkayın ve suyunu süzün.
•Tavaya pırasayı koyup kapağını kapatın.
•Pırasa sulanıp azalacak, kısık ateşte kendi saldığı suyla pişsin.
•Suyunu çektiğinde tereyeğ, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
•Üzerine önce kaşar peynirini koyup ardından yumurtayı kırın ve tavanın kapağını kapatın.
•Kısık ateşte yumurta istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder