22 Mart 2020 Pazar

Portakal Şekerlemesi

Malzemeler;
•5 tane portakal kabuğu
•1,5 su bardağı şeker 
•1 su bardağı portakal suyu
•1 su bardağı su

Üzerini bulamak için;
•1 çay bardağı şeker

Yapılışı;
-Portakal kabuklarını ince uzun doğrayıp suya koyun.
-İki üç saatte bir suyunu döküp yeniden suya koyu.
-Bu işlemi üç kere yapın.
-Portakal kabullarını tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su koyun ve bir taşım kaynatıp soğuk suya alın.
-Aynı işlemi iki kere daha yapın.
-Acı olmaması için toplamda üç kere kaynatıp suyunu dökün.
-Portakal kabuklarını tencereye koyup üzerine su,  portakal suyu,  ve şekeri koyup ocağa alın.
-Suyunu çekinceye kadar orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
-Ateşten alıp soğumaya bırakın.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizin.
-Fırında 15 dakika kurutun.
-Soğuduktan sonra üzerine toz şeker döküp her tarafına bulayarak buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
-Ağzı kapalı cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder