12 Şubat 2020 Çarşamba

HAVUÇ DİLİM BAKLAVA

Hazır baklava yufkasıyla
Havuç Dilim Baklava

Malzemeler
•800g'lık  pakette 44 tane var 30 tanesini büyük borcama, 14 tanesini  küçük borcama yaptım.

32,32 borcam için;
•200 gr tereyağı
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz

Şerbeti için;
•2,5 su bardağı şeker
•3 su bardağı su
•1 dilim limon

Yapılışı;
• Şerbeti için; su, şeker ve  bir dilim limonu tencereye koyup kaynatın.
• Kaynadıktan sonra yaklaşık 17-20 dakika orta ateşte kaynasın.
• Öncelikle tereyağ ve sıvıyağı eritin.
• Tatlıyı hazırlayacağınız tepsinin altını yağlayın. •Paketi açıp içinden 30 tanesini alıp geri kalanını kurumaması için tekrar paketine koyup ağzını kapatın.
• Yufkaları tepsi boyutunda keserek kenara alın.
• Tepsinin altına yuvarlak kestiğiniz yufkadan bir tane koyup fırçayla yağ sürün.
• Kenardan çıkan parçalar bitene kadar aralarına yağ sürerek tepsiye yerleştirin.
• Bir bardak fındığı her tarafına serpin.
• Kalan yuvarlak yufkaları da iki katta bir aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
• Kenarlarını bıçak ile içe doğru katlayın.
• Tatlıyı ortadan önce ikiye, sonra dörde, sonra sekiz ve en son 16 parçaya dilimleyin.
• Kalan tereyağı üzerine döküp 170 derecede  kızarana kadar pişirin.
• Baklava piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üzerine dökerek şerbetleyin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder