![]() |
PORTAKALLI BRÜKSEL LAHANASI |
Malzemeler;
-Yarım kg brüksel lahanası
-2 tane patates
-1 tane havuç
-1 tane soğan
-2 tane portakal suyu
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Bir çay kaşığı şeker
-Tuz
-Su
Yapılışı;
1- Brüksel lahanasınının kararan dış yapraklarını temizleyip yıkayın.
2- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
3- Üzerine doğranmış havucu ilave edip kavurmaya devam edin.
4- Brüksel lahanasını ve doğranmış patatesi ilave edin.
5- Tuz, şeker ve bir su bardağı sıcak su koyup karıştırın.
6- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
7- Ateşten almadan portakal suyunu ekleyip bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder