14 Ocak 2020 Salı

BOŞNAK BÖREĞİ

BOŞNAK BÖREĞİ

Malzemeler;
•1,5 su bardağı su
•1 yemek kaşığı sirke
•1 tatlı kaşığı tuz 
•4,5-5 su bardağı un 

Yufkaları açmak için;
•1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için;
•500 gram ıspanak 
•1 tane yemeklik doğranmış soğan 
•250 gram beyaz peynir 
•Tuz, pulbiber, karabiber

Yufkaları açınca aralarına sürmek için;
•1 yemek kaşığı tereyağı 
•Yarım çay bardağı sıvı yağı 

Yapılış;
•Hamuru özleşene kadar yoğurun. 
•6 tane beze yapıp üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
•Dinlenen hamuru küçük servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarını sıvıyağ ile yağlayarak üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin. 
•Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. 
Kuru soğanı da ince ince doğrayıp ıspanakla birlikte içine tuz da koyarak ovalayın.
•Beyaz peynir, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın.
•Küçük bir tavada sıvıyağ ve tereyağı eritip hazırlayın.
•Hamuru açacağınız masayı biraz yağlayıp bezelerin birini alıp iki elinizle yavaşça her yerinden elinizle çekerek büyütün ve üzerine tereyağ karışımından serpiştirin.
•Ortasına hazırladığımız ıspanaklı iç harçtan koyup rulo sarın.
İki ucu içe doğru birleştirerek şekil verin.
•Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.
•Üzerine yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...


              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder