27 Aralık 2019 Cuma

AĞZI YUMUK

AĞZI YUMUK

Hamuru için;
•3 su bardağı un
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 su bardağı su

İç harcı için;
•250g  kıyma
•1 tane soğan
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Pul biber, karabiber
•Tuz

Yapılışı;
•İçi için soğanı doğrayıp yağ ve kıymayla birlikte kavurun.
•İyice pişen kıymalı harcın içine tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.
•Hamuru yoğurup yarım saat dinlendirin.
•Hamurdan yumurtadan küçük bezeler yapın.
•Her bir bezeyi oklavayla fincan tabağı büyüklüğünde açıp ortasına bir kaşık kıymalı iç  harç koyun.
•Kenarlarını pile pile yaparak ağzını kapatın.
•Üzerinde kalan fazla hamuru kopartırken açık yer kalmayacak şekilde sıkın.
•Tavaya yağ koyup ısıtın.
•Hamurların önce katlı tarafını yağa koyup kızartın.
•Ardından diğer tarafını kızartarak havlu kağıt üzerine alın.
•Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder