![]() |
İNCİR UYUTMASI |
Malzemeler;
-3 su bardağı süt
-8 tane kuru incir
Yapılışı;
1- İncirleri sıcak suyun içinde bir saat bekletin ve sonra küçük küçük doğrayın.
2-Tencereye sütü koyup parmağınızın dayanabileceği ısıya gelene kadar ısıtın.
3-Sıcak sütten bir kepçe alıp incirlerin üzerine dökün ve tahta kaşıkla ezin.
4-Ezilmiş inciri tenceredeki sütle birleştirerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
5-Tatlıyı kaselere bölüştürüp kapaklarını kapatın.
6-Üzerlerini havluyla kapatıp iki saat yoğurt mayalar gibi bekletip buzdolabına kaldırın.
AFİYET OLSUN...
-3 su bardağı süt
-8 tane kuru incir
Yapılışı;
1- İncirleri sıcak suyun içinde bir saat bekletin ve sonra küçük küçük doğrayın.
2-Tencereye sütü koyup parmağınızın dayanabileceği ısıya gelene kadar ısıtın.
3-Sıcak sütten bir kepçe alıp incirlerin üzerine dökün ve tahta kaşıkla ezin.
4-Ezilmiş inciri tenceredeki sütle birleştirerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
5-Tatlıyı kaselere bölüştürüp kapaklarını kapatın.
6-Üzerlerini havluyla kapatıp iki saat yoğurt mayalar gibi bekletip buzdolabına kaldırın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder