27 Mart 2017 Pazartesi

DEMİR TATLISI

DEMİR TATLISI

Malzemeler;
-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı karbonat
-Kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti için;
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-4-5damla limon suyu

Yapılışı;
1- Önce şerbeti hazırlayarak başlayın şeker ve suyu ocağa alıp 15 dakika kaynatıp limon suyunu koyun ve soğumaya bırakın.
2- Yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
3- Yoğurt, un ve kabartma tozunu da ilave ederek çırpmaya devam edin.
4- Kızartma tenceresine bolca sıvıyağ koyun kalıbı da yağın içine bırakıp kızdırın.
5- Kalıbı üzerine çıkmayacak şekilde hızlıca hamurun içine batırıp yağın içine koyun ve hafifçe sallayarak  hamurun kalıptan çıkmasını sağlayın.
6- İki tarafını da kızartarak havlu kağıt serilmiş tepsiye alın.
7- Hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edin.
8- Tatlıları soğuk şerbetin içine atıp hemen çıkartın.
9- İsterseniz şerbetlemeden üzerine pudra şekeri serperekte servis edebilirsiniz.
Not:Her seferinde kalıbı yağın içinde kızdırarak hamura batırın. Kalıbı işiniz bittiğinde yıkamayın, peçeteyle silin aksi halde paslanıyor.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder