![]() |
ÇİĞ BÖREK (ÇİBÖREK) |
Malzemeler;
-4 su bardağı un
-1,5 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için;
-250 gr. kıyma
-1 tane soğan
-Yarım çay bardağı su
-Karabiber
-Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı;
1- Un ve tuzu bir kaseye alıp azar azar su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yoğurun ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
2- Soğanı rendeleyip kıyma, tuz, su ve karabiber ekleyerek karıştırın.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın.
4- Hamurun yarısına kıymalı harcı ince bir şekilde yayın.
5- Diğer tarafını üzerine kapatarak kenarlarını açılmaması için sıkıca bastırın.
6- Tavaya bol sıvıyağ koyup kızdırın.
Börekleri arkalı önlü kızartıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder