![]() |
KIYMALI PATATES PÜRESİ |
Malzemeler;
-8- 10 tane orta boy patates
-Yarım çay bardağından az süt
-100 gr tereyağı
-Karabiber tuz
Kıymalı iç harcı için;
-Yarım kg kıyma
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 tane soğan
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Karabiber, tuz
Arası ve üzeri için;
-Kaşar peyniri
Yapılışı;
1- Kıymalı harç için; Soğan ve sarımsağı pembeleşene dek kavurup kıymayı ilave edin.
2- Salça ve baharatlarını da ekleyerek pişirin.
3- Püresi için; patatesleri soyun, haşlayıp
suyunu süzün.
4- Tereyağ, süt ve tuzunu katıp püre olana kadar iyice ezin.
5- Orta boy borcama tereyağ sürün.
Patates püresinin yarısını borcamın altına yayıp kaşıkla üzerini bastırarak düzleştirin.
6- Üzerine önce kıymalı iç malzemesini sonra kaşar peynirini her tarafına eşit bir şekilde serin.
7- Kalan patates püresini üzerine yayın ve son olarak kaşar peyniri serpin.
8- Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder