17 Şubat 2017 Cuma

CEVİZLİ UN HELVASI

CEVİZLİ UN HELVASI

Malzemeler;
-2 su bardağı un
-100g tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz
-1, su bardağı şeker
-1,5 su bardağı su

Yapılışı;
1- Su ve şekeri tencereye koyup şeker eriyene kadar ısıtın ve ocaktan alın.
2- Tereyağ ve sıvıyağı tencereye koyup eritin.
3- İçerisine unu koyup sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun ve cevizi ilave edin.
4- Hazırladığınız şekerli suyu da kavrulmuş unun üzerine dökün.
5- Bu sırada çok buhar çıkıyor elinizin yanmamasına dikkat edin.
6- İlk fokurdaması  ve yoğun buharı gidince çok kısık ateşte yine karıştırmaya devam edin.
7- Kaşığın tersiyle eze eze karıştırın ki topaklanmalar olmasın.
8- Helva olmaya başladığında tencerenin ortasında toplanmaya başlayacak bu şekilde iki üç dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
9- Tencerenin kapağını kapatarak beş dakika demlenmesi için bekletin.
10- İstediğiniz gibi şekil vererek soğuduğunda servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.....

2 yorum: