![]() |
MİNİ KÖSTEBEK PASTA |
-4 tane yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Yarım çay bardağı su
-1 su bardağı un
Kreması için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı damla çikolata
-2 tane muz
Yapılışı;
1- Krema için; süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
2- Ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3- Vanilyayı ilave edip ara ara karıştırarak soğutun.
4- Pandispanya için;Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
5- Ardından su, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek çırpmaya devam edin.
6- Hazırladığınız akışkan hamuru yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede 10- 12 dakika pişirin.
7- Fırından çıkardığınız kek soğuduktan sonra su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin.
8- Üzerlerini süt ile ıslatın.
9- Kalan parçaları rondodan geçirip parçalayın.
10- Soğuyan kremanın içine muzu doğrayın ve damla çikolatayı koyup, kaşıkla karıştırın.
11- Kremadan dolu bir yemek kaşığı alıp kestiğiniz yuvarlak kek parçalarının üzerine kubbe şeklinde koyup kaşıkla düzeltin.
12- Ardından parçalanmış kek kırıntılarına bulayıp elinizle şekil vererek düzeltin.
13- Bir gece buzdolapta bekletin.
AFİYET OLSUN...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEqvkTE4ycMd88oQDVAA09ZHtxf309Xh27LQRtdnZqMJVVcTYAc6MNqzLBjPm6QVdr-P6ygPc8CGSQ_lDgz4zzIQOIADAHNNFTbfwevokjM_WKyRRT2iLch2ygmjQWcilbw6W3cmlMOb9q/s320/photostudio_1487457955656.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder