YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI |
MALZEMELER
-1 Çay bardağı
buğday
-1 litre su
-1 Kase yoğurt
-1 Yemek kaşığı
un
-1 Yumurta sarısı
-3 Yemek kaşığı
sıvı yağ
-Nane
-Tuz
YAPILIŞI
1- Buğdayı iki saat
önceden sıcak suyla ıslatın.
2- Islattığınız
buğdayı süzüp tencereye alın üzerine sıcak suyu koyup pişene kadar kısık ateşte
kaynatın.
3- Yoğurt, un ve
yumurta sarısını iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
4- Buğday ve su
karışımından bir kepçe alıp hazırladığınız terbiyeye ilave edin.
5- Daha sonra bu
terbiyeyi yavaşça tencereye ilave edin.
6- Tuzunu atıp bir
taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın..
7- Tavada yağ ve
naneyi kavurarak çorbaya ilave edin.
8- Suyu az
gelirse biraz kaynar su ilavesi yapın.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder