MALZEMELER
▪5 Tane
yumurta
▪Yarım çay bardağı süt
▪Yarım çay bardağı süt
▪1
Tatlı kaşığı tuz
▪Un
İç Harcı İçin;
▪Yarım
kilo peynir
▪Yarım
demet maydanoz
▪Tereyağ
▪Tereyağ
YAPILIŞI
1- Yoğurma kabına oda
ısısındaki yumurtaları, sütü tuzu koyun aldığı kadar un ilave ederek hamuru uzun uzun yoğurun. Üzerine nemli bez örterek bir saat kadar dinlendirin.
2- Hamuru 8 tane beze yapın. Tavanızın büyüklüğünde açıp temiz bir örtünün üzerine bırakın.
3- Bütün
hamurun açma işlemi bittiğinde ocağa büyük bir tencereyle ağzına kadar su koyup
kaynatın.
4- Kaynayan
suya 3 yemek kaşığı tuz atın.
5- Başka
bir kaba soğuk su koyun.
6- Tavanın içini yağlayın.
7- İlk
yufkayı alıp kaynar suyun içine atın vev10 saniye kadar haşlayıp kevgirle alın.
8- Hemen
soğuk suyun içine atın ve çıkartıp suyunu elinizle sıkıp tavaya serin.
9- İkinci
yufkayı da aynı şekilde serip iki katta bir her tarafını yağlayıp peynirli harcı
serin.
10- Soğuk
su ısındığında hamurlar yırtılabilir bunu önlemek için suyunuzu değiştirip yeniden soğuk su hazırlayın.
11- Bütün
işlem sırasıyla yapılıp bittiğinde tavayı ocağa koyup orta ateşte kenarlarını
çevirerek nar gibi kızartın.
12- Böreğin diğer yüzünü çevirip tavanın altını
yağlayarak burayı da kızartın.
Not; Biz su böreğini büyük boy tavada kızartarak pişiririz. Siz isterseniz fırın tepsisine koyup fırında pişirebilirsiniz.
Not; Biz su böreğini büyük boy tavada kızartarak pişiririz. Siz isterseniz fırın tepsisine koyup fırında pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder