-4 Su bardağı un
-2 Su bardağından
az eksik su
-1 Paket yaş maya
-1 Çay kaşığı tuz
-Tereyağ
Peynirli iç harç;
-Peynir, maydanoz
Patatesli iç
harç;
-3-4 Tane patates
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz
Ispanaklı iç
harç;
-Yarım kg ıspanak
-1 Tane soğan
-Karabiber
-Pul biber
-Tuz
Kıymalı iç harç
-200gr kıyma
-1 Tane soğan
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz
YAPILIŞI
1- Un karıştırma
kabına koyularak ortası havuz gibi açılır.
2- Tuz ve maya
koyulup yavaş yavaş ılık su ilavesiyle ele yapışmayacak şekilde hamur yoğrulur.
3- Mayalanmaya
bırakılır. Hamur mayalanırken iç harçlar hazırlanır.
4- Peynirli iç
harç; Maydanoz doğranıp peynirle karıştırılır.
5- Patatesli iç harç: Patates haşlanıp içine tuz
ve baharatlar koyularak ezilir.
6- Ispanaklı iç harç: Soğan doğranıp sıvı yağda
kavrulur. Yıkanan ıspanak ilave edilerek suyunu çekene kadar kavrulur
baharatlarla tatlandırılır.
7- Kıymalı iç
harç: Soğan doğranıp kıymayla kavrulur ve baharatlar ilave edilerek
karnıyarık harcı gibi hazırlanır.
8- Mayalanan
hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak yemek tabağı büyüklüğünde
açılır.
9- Yarısına
istenilen iç harç koyularak diğer yarısı üzerine kapatılarak kenarları sıkıca
bastırarak kapatılır.
10-Teflon tavada
arkalı önlü kızartılır.
11- Üzerine tereyağ sürülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder