3 Ekim 2020 Cumartesi

Peynirli Girit Kabağı Dolması

Peynirli Girit Kabağı Dolması
Malzemeler;
•4 tane Girit kabağı
•1 çay kaşığı tuz (haşlama suyu için)
•100 gr. beyaz peynir
•100 gr kaşar peyniri
•Bir tutam dereotu 
•Bir tutam maydanoz 

Yapılışı;
•Kabakların baş kısımlarını derin olmayacak şekilde kesin.
•İçini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın.
•Bir tencereye kabakları kesilen baş kısımları ile birlikte yerleştirin.
•Üzerine çıkacak kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ilavesiyle 10 dakika haşlayın. (hafif yumuşasın)
•Kabaklar haşlandıktan sonra havlu kağıt üzerine iç kısımları havluya gelecek şekilde yerleştirin. (içindeki suyu süzmek için)
•Bir kasenin içinde beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar  peynirini karıştırın.
•Üzerine doğranmış dereotu ve maydanozu ilave edin.
•Kabakların içini bu karışımla doldurun.
•Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bir tutam kaşar peyniri koyun.
•Isıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
•Fırından çıktıktan sonra kapakları ile üzerine süs yaparak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder