30 Eylül 2020 Çarşamba

Kağıt Kebabı

Kağıt kebabı
-500 gr kuşbaşı dana eti
-2 tane havuç
-2 tane patates
-1 su bardağı bezelye
-1 tane soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane domates
1 su bardağı su
Karabiber, Kekik
Tuz

Yapılışı;
-Tencereye kusbaşı eti koyup bir cay bardağı su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
-Zeytinyağı ve soğanı ilave edip soteleyin. 
 Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin. 
-Sebzeler yumuşayınca bezelye, salça, tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
-Yağlı kağıtları genişçe dikdörtgen şeklinde kesin. -Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın.
-Diğer kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
-Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder