26 Eylül 2020 Cumartesi

Aşure

Malzemeler;
•3 su bardağı buğday
•1 su bardağı kuru fasulye
•1 su bardağı nohut
•1 çay bardağı pirinç
•2 tane elma
•1,5 çay bardağı kuru üzüm
•1 paket kuş üzümü
•12-14 tane kutu kayısı
•12-14 tane kuru incir
•5 su bardağı şeker
•Su

Yapılışı;
•Buğday, nohut ve fasulyeyi akşamdan suya koyun.
•Ertesi gün hepsi ayrı ayrı haşlanırken kuru meyveleri doğrayıp sıcak suda bekletin.
•Buğday, nohut ve fasulye haşlanınca sularını süzüp büyükçe bir tencerede birleştirip pirinci de ilave ederek kaynamaya bırakın.
•Meyvelerin de suyunu süzüp tencereye ilave edin.
•Gerekirse sıcak su takviyesi yapın.
•Hepsi birlikte kısık ateşte pişip özleştiğinde damak tadınıza göre kontrol ederek şekeri ilave edin.
•İstenilelen kıvama geldiğinde servis kaselerine alarak üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder