![]() |
BALKABAĞI POĞAÇA |
Malzemeler;
•1 su bardağı ılık su
•1 su bardağı ılık süt
•1 su bardağı sıvı yağ
•1 tane yumurta (sarısı üzerine)
•1 paket yaş maya
•2 yemek kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•5,5 - 6 su bardağı un
İçi İçin;
•Beyaz peynir
Yapılışı;
•Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup üzerini kapatın ve bir saat mayalanması için dinlendirin.
•Mayalanan hamurdan bir parça alın içine peynir koyup uçlarını ortada büzdürerek kapatıp yuvarlayın.
•Daha sonra; kalın bir yorgan ipi alın bezenin kapattığımız kısmını yukarı getirip altından ipi geçirin.
•İpi tam ortadan artı şeklini alacak şekilde kıvırıp dolandırıp tekrar alttan çapraz olacak şekilde sıkmadan ortada düğüm atın.
•Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
•Daha sonra tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
•20 dakika tepsi mayası için ılık fırının içinde bekletin.
•Sürenin sonunda fırını çalıştırıp poğaçaları kızarana kadar pişirin.
•İkram etmeden önce soğuduklarında ipleri makasla ortasından kesip çıkarın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder