20 Kasım 2019 Çarşamba

DONUT

DONUT

Malzemeler;
2 adet yumurta,
1,5 su bardağı süt,
100 gram margarin veya tereyağı,
1 paket instant maya,
3 yemek kaşığı şeker,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket vanilya,
4, 4,5 su bardağı un.

Üzeri için;
2 paket çikolata
Renkli pasta süsleri

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Yapılışı;
•Geniş bir kabin içerisine hamuru yoğurmak için gerekli bütün malzemeleri alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
• Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp bir saat mayalanmasını bekleyin.
• Mayalanan hamuru masanın üzerine alıp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın.
• Su bardağı ile yuvarlaklar kesin, su şişesi kapağı ya da herhangi bir aparatla da o çıkan yuvarlakların üzerine bastırıp ortadan delik açın.
• Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp üzerini kapatın ve 15 dk dinlensin.
• Yapışmayan bir tavaya bolca sıvıyağ koyup ısıtın.
• Yağın içerisine hamurları koyup ve arkalı önlü kontrollü bir şekilde kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
• Donutlar soğuduğunda  benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir yönünü batırıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder