![]() |
KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI ÇÖREK |
•1 su bardağı ılık su
•1 su bardağı ılık süt
•Yarım su bardağı sıvı yağ
•Yarım paket yaş maya ya da 2,5 tatlı kaşığı kuru maya
•3 tatlı kaşığı şeker
•1 dolu tatlı kaşığı tuz
•1 tane yumurta (sarısı üstüne)
•5,5- 6 su bardağı un
İç harcı İçin;
•1 su bardağı haşhaş ezmesi
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı ince öğütülmüş ceviz
Yapılışı;
•Hamuru ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun.
•Üzerini kapatıp 1saat mayalanması için dinlendirin.
•Mayalanan hamuru 6 tane beze yapın.
•Elinizi ve tezgahı yağlayıp her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde çekerek açın.
•Aralarına haşhaşlı karışımdan sürüp ceviz serpin ve üst üste koyun.
•Hepsini birde elinizle çekerek dikdörtgen olacak şekilde büyütün ve rulo sarın.
•İki ucunu birleştirip yağlanmış kek kalıbına yerleştirin.
•Üzerine yumurta sarısı sürün.
•Kek kalıbında yarım saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
•Piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
KOLAY GELSİN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder