24 Ekim 2019 Perşembe

KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI ÇÖREK

KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler;
•1 su bardağı ılık su
•1 su bardağı ılık süt
•Yarım su bardağı sıvı yağ
•Yarım paket yaş maya ya da 2,5 tatlı kaşığı kuru maya
•3 tatlı kaşığı şeker
•1 dolu tatlı kaşığı tuz
•1 tane yumurta (sarısı üstüne)
•5,5- 6 su bardağı un

İç harcı İçin;
•1 su bardağı haşhaş ezmesi
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı ince öğütülmüş ceviz

Yapılışı;
•Hamuru ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun.
•Üzerini kapatıp 1saat  mayalanması için dinlendirin.
•Mayalanan hamuru 6 tane beze yapın.
•Elinizi  ve tezgahı yağlayıp her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde çekerek açın.
•Aralarına haşhaşlı karışımdan sürüp ceviz serpin ve üst üste koyun.
•Hepsini birde elinizle çekerek dikdörtgen olacak şekilde büyütün ve rulo sarın.
•İki ucunu birleştirip yağlanmış kek kalıbına yerleştirin.
•Üzerine yumurta sarısı sürün.
•Kek kalıbında yarım saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
•Piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek  çıkartın.

KOLAY GELSİN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder