![]() |
KARNABAHAR KISIRI |
•Küçük bir top karnabahar
•1 tane salatalık
•1 tane domates
•1 tane kuru soğan
•Bir yemek kaşığı salça
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•Kekik, sumak, toz biber
•Nar ekşisi
•Maydanoz
•Tuz
Yapılışı;
•Karnabaharı çiçeklerine ayırıp rondoda tane tane olana kadar çekin,
•Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,
•Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
•Çekilmiş karnabaharı harlı ateşte sürekli karıştırarak ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
•Toz biber ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alıp soğumasını sağlayın.
•Kekik, sumak ve pul biber ve nar ekşisi ekleyip karıştırın,
•Kıyılmış maydanoz, minik minik doğranmış salatalık ve domatesi ilave edin.
•Tuzunu kontrol ettikten sonra servise hazır
KOLAY GELSİN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder