![]() |
KAVANOZDA MISIR KONSERVESİ |
•Mısır
•Tuz
•Şeker
•Kavanoz
Yapılışı;
•Mısırları yıkayıp düdüklüde pişirin.
•Tanelerini ayıklayıp kavanozlara, iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
•Her kavanoza birer çay kaşığı tuz ve şeker koyun.
•Kavanozları ağzına kadar kaynar suyla doldurun.
•Kapakları sıkıca kapatın.
•Kavanozları sığacağı bir tencereye ters kapaklayarak yerleştirin.
•Tencerenin yarısına kadar su koyup yarım saat kaynatın.
•Süre dolduğunda ocaktan alın ve kendi halinde soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
•Soğuduğunda kapakların tutup tutmadığını kontrol ederek güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
KOLAY GELSİN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder