27 Eylül 2019 Cuma

LAZ BÖREĞİ

LAZ BÖREĞİ
Muhallebisi için;
•İki su bardağı şeker
•Bir buçuk yemek kaşığı nişasta
•Bir buçuk yemek kaşığı un
•Üç su bardağı süt
•Bir tane vanilya

Hamuru için;
•Bir tane yumurta
•Bir çay bardağı zeytinyağı
•Bir çay bardağı yoğurt
•Bir tane kabartma tozu
Un

Üzeri için;
•200g.  tereyağ
•Bolca pudra şekeri

Hamuru açmak için;
•Nişasta

Yapılışı;
•Önce muhallebiyi hazırlayalım. Nişasta,un şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın.
•Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın ve vanilyayı ilave ederek ocaktan alıp soğumaya bırakın.
•Hamur için gerekli malzemeleri alıp yoğurun.
•Hamuru 20+20= 40 tane beze yapın.
•Aralarına bolca nişasta koyarak fincan tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyun.
•Açtığınız ilk 20'li hamuru tepsinizin büyüklüğünde merdaneyle açın ve tepsiye yerleştirin.
•Üzerine soğuyan muhallebiyi döküp her tarafına yayın.
•İkinci hamuruda açıp dikkatlice muhallebinin üzerine koyun.
•Kenarlarını bıçak yardımıyla içe doğru bastırın.
Keskin bir bıçakla böreği kesin. (bu işlem biraz zor oluyor)
•Tereyağını yakmadan iyice kızdırın ve böreğin her tarafına dökün.
•Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder