9 Aralık 2018 Pazar

LAVAŞ EKMEĞİ

LAVAŞ EKMEĞİ
Malzemeler;
•5 su bardağı un
•2 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı şeker
•2,5 tatlı kaşığı kuru maya
•2 su bardağı ılık su

Yapılışı;
1•  Unu kasenin içine koyup ortasını havuz gibi açın
2•  Tuz, şeker ve mayayı koyun.
3•  Ilık suyu ilave ederek elinize yapışmayacak bir  hamur yoğurun.
4•  Kaseyi poşetin içine koyup ağzını kapatın ve mayalanmaya bırakın.bu şekilde hava almadığı için çok çabuk mayalanıyor)
5•  Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde 20 tane beze yapın unlanmıs tepsiye dizin üzerini bir örtüyle kapatın.
6•  Hafif unlayarak oklavayla  sacın büyüklüğünde açın. Sacınız yoksa tavada da yapabilirsiniz.
7•  Sacı ya da tavayı ısıtın lavaş hamurunu serin.
8•  Üzerinde minik minik kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin.
9•  Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın.
10•  İki lavaşta bir tavanın içindeki yanmış unları temizleyin.
11•  Pişen lavaşların üzerini bir örtüyle kapatın.
12•  En son hepsini poşetin içine koyup ağzını bağlayın ki sıcaklığıyla yumuşak kalsın kurumasın.

KOLAY GELSİN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder