16 Kasım 2018 Cuma

PİDE

PİDE
Malzemeler;
•5 su bardağı un
•1 su bardağı süt
• su bardağı su
•2 tatlı kaşığı kuru maya
•2 tatlı kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;
•300g kıyma
•3 tane soğan
•5-6 tane sivri biber
•Karabiber, pulbiber
•Tuz

Yapılışı;
•Hamur için unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın.
•Maya, şeker ve tuzu koyun.
•Kontrollü bir şekilde ılık süt ve suyu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
•İçi için soğanı doğrayıp sıvıyağda kıymayla birlikte kavurun.
•Biber ve baharatları da ilave ederek kavurmaya devam edin.
•Kıymalı harç suyunu çekip piştiğinde soğumaya bırakın.
•Mayalı hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp ince uzun bir şekilde açın.
•Hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun. •Kenarlarını ortada birleştirerek pideyi kapatın ve fırın tepsisine yerleştirin.
•Yeteri kadar pide hazırladığınızda 200 derecede hamur kızarıncaya kadar pişirin.
•Fırından çıkarıp üzerine tereyağ sürün ve sıcağıyla servis edin.
•Açık kuşbaşılı pide için de aynı kıymalı iç hazırladığınız gibi kuşbaşılı iç hazırlayın.
•Hamurun kenarında bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harç koyun ve kenarlarını üzerine katlayın.
•Hamur kızarmaya başladığında üzerine kaşar peyniri koyup tekrar fırına verin.
•Peynir eridiğinde servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder