19 Ekim 2018 Cuma

KATMER POĞAÇA

KATMER POĞAÇA
 Malzemeler;
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-Bir çay bardağı sıvıyağ
-1 paket maya
-1 yumurta (sarısı üzerine)
-2 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un

 Ara katları için;
-100g oda ısısında tereyeğ

 İçi için;
-Kakaolu fındık kreması
-Minik sosis

 Yapılışı;
1-Sütü ve suyu  ısıtıp mayayı içine koyarak eritin.
2-Diğer malzemeyi de ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
3-Hamurun mayalanması için üzerini kapatıp bir saat  bekletin.
4-Hamuru 12 bezeye bölün.
5-Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açarak ara katlarına oda ısısında yumuşamış tereyağ sürün.
6-En üsttekinin üzerine sürmeyin.
7-Masaya sıvıyağ sürerek elinizle açabildiğiniz kadar büyütün.
8-Resimde görüldüğü gibi hamuru üçgen dilimlere kesin.
9-Uç kısmına fındık kreması, sosis, peynir ya da istediğiniz bir malzeme koyup serbestçe sarın.
10-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye  sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürün.
11-Ilık fırında iki katına çıkana kadar tepsi mayası için bekletin.
12-Sonra tepsiyi çıkartıp fırını yeniden açıp tepsiyi fırına koyun.
13-Üzerleri  kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder