19 Ekim 2018 Cuma

ELMALI TART

ELMALI TART
Malzemeler;
-125g margarin
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı şeker
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2,5  su bardağı un (yaklaşık)

İç malzemesi;
-4-5 tane elma
-3 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz

Üzeri için;
-Pudra şekeri

Yapılışı;
1- İç harcı için; elmaları soyup rendeleyin.
2- Şeker ve tarçını ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
3- Hamur malzemesi için oda ısısındaki malzemeleri kurabiye hamuru kıvamında yoğurun.
4- Hazırladığınız hamurun üçte birini alıp streç filme sarın ve dondurucuya koyun.( Üzerine rendelemek için yarı donmuş olması lazım)
5- Diğer hamuru yağladığınız borcama ya da tart kalıbına kenarları biraz yüksek olacak şekilde döşeyin.
6- Soğuyan elmalı harcın içine fındık veya ceviz koyup karıştırın.
7- Hazırladığınız hamuru üzerine bu harcı eşit bir şekilde serin.
8- Dondurucudaki diğer hamuru çıkartıp rendenin iri tarafıyla elmaların  üzerine rendeleyin.
9- Elmalı tartı 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
10-Soğuduğunda pudra şekeri serperek servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder