26 Temmuz 2018 Perşembe

SEBZELİ TAVUKLU PİLAV

SEBZELİ TAVUKLU PİLAV

Malzemeler;
•1 tane havuç
•1 çay bardağı bezelye
•1 bütün tavuk göğsü
•2 su bardağı pirinç
•3 su bardağı tavuk suyu
•1 yemek kaşığı tereyağ
•3 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz

Yapılışı;
•Pirincin içine biraz tuz koyarak ılık suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.
•Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin.
•Bezelye ve havucu haşlayıp süzün.
•Tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyup eritin içerisine pirinci ve tuzu ilave ederek pirinç tel tel olana kadar kavurun.
•Bezelye, havuç ve tavuk suyunu koyup karıştırın.
•Tuzunu kontrol ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
•Üzerine tavuğu koyup karıştırın ve 15 -20 dakika dinlendirerek servis edebilirsiniz.
Not;
•Güzel bir sunum yapmak isterseniz tavuğu kek kalıbının dibide koyun.
•Üzerine sebzeli pilavı koyup kaşıkla biraz bastırın.
•Servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder