28 Temmuz 2018 Cumartesi

DONDURUCUDA KIŞLIK PATLICAN

DONDURUCUDA KIŞLIK PATLICAN
Yapılışı;
-Patlıcanları alacalı soyun.
-Çok uzunsa ortadan ikiye kesin.
-Patlıcanları alt kısmından başlayarak yukarda iki parmak kalacak şekilde ikiye kesin.
-Aynı şekilde bir kere daha keserek dört dilim yapın.
-Tencereye bolca su koyup iki tatlı kaşığı  kadar tuz koyun.
-Patlıcanları da tencereye koyarak kaynamaya bırakın.
-Hafif hafif üstlerinden bastırarak her tarafının haşlanmasını sağlayın.
-Çok yumuşayıp dağılmasına izin vermeyin biraz haşlanması yeterli olacak.
-Süzgeçe koyup iyice suyunun akmasını bekleyin.
-Bir kızartmalık olacak kadar poşetlere koyun. -Poşetin havasını almak için pipetle çekin.
-Ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya koyun.
-Dondurucudan çıkarınca buzu açılsın.
-Bir tabakta mısır unu ve tuzu karıştırın.
-Patlıcanları una bulayarak kızartın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder