19 Temmuz 2018 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Malzemeler;
""1 paket kemalpaşa (25 tane)
""3 bardak şeker
""3 bardak su

Muhallebisi için;
""1 litre süt
""3  yemek kaşığı nişasta
""2 yemek kaşığı un
""2  yemek kaşığı hindistan cevizi
""1 çay bardağı şeker
""1 paket vanilya

Yapılışı;
""Kemalpaşa tatlısı için şeker ve suyu tencereye  alıp  kaynatın.
""Kaynayan suya kemalpaşaları  atıp arada bir yavaşça karıştırarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın.
""Şerbetini çeken tatlıları servis edeceğiniz kalıp ya da tepsiye yerleştirin.
""Muhallebisi için; un, nişasta ve şekeri tencereye koyup yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırın.
""Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
""Ocaktan alıp içine vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
""Muhallebiyi tepsiye  dizdiğiniz kemalpaşaların  üzerine dökün.
""Üzerini düzeltip  oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
""Üç dört saat buzdolabında iyice soğuduktan sonra isterseniz başka bir servis tabağına ters çevirerek çıkartabilirsiniz.
Not; Kemalpaşaları fincana koyarak porsiyonluk hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder