4 Temmuz 2018 Çarşamba

KABAK DOLMASI

KABAK DOLMASI

Malzemeler;
-1 kg kabak
-1 su bardağı pirinç
-100g kıyma
-2 tane soğan
-1 yemek kaşığı salça
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı su
-Bir tutam maydanoz
-1' er çay kaşığı reyhan, nane
-karabiber, pulbiber, tuz
-1 tane domates

Pişirmek için;
-1 tatlı kaşığı salça
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı sıcak su
-Tuz

Yapılışı;
1- Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
2- Pirinci yıkayıp süzün ve bütün malzemeleri ilave ederek iyice harmanlayın.
3- İçini oyduğunuz kabakları bir parmak boşluk kalacak kadar doldurun.
4-:Ağızlarını domates dilimleriyle kapatıp dik bir şekilde tencereye sıralayın.
5- Salçanın içine yağ, tuz ve sıcak su koyarak karıştırın ve dolmaların üzerine dökün.
6- Kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder