19 Temmuz 2018 Perşembe

ERİK KOMPOSTOSU

ERİK KOMPOSTOSU

Yapılışı;
•Erikleri yıkayıp uygun bir tencereye alın.
•Üzerine çıkacak kadar su koyun.
•Eriklerin kabukları birbirinden ayrılana kadar kaynatın.
•İnce bir süzgeçten süzerek kabuk ve çekirdeklerini ayırın.
•Konsantre erik suyunu tekrar tencereye alıp kaynatın.
•Hala kaynarken kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatın.
•Kapakları yere gelecek şekilde bir örtünün üzerine koyup şişelerin üzerini kapatın.
•Kendi halinde soğuyana dek bu şekilde bir gece beklesin.
•Soğuyan kavanozların kapaklarının tutup tutmadığını kontrol ederek rafa kaldırın.
•Kavanozu açtığınızda damak tadınıza göre şeker ilave edin ve sulandırın.
•Şeker eriyene kadar karıştırın.
Not: •Ben eriklerin bir kısmını, dondurucuda çok yer kaplamasın diye doğrayarak poşete koydum ve havasını alarak ağızını sıkıca bağladım.
•Kullanacağım zaman şeker ilave ederek kaynatıp süzeceğim.
•Bir kısmını da yukarıdaki tarifteki gibi kavanozlara koydum.
•Siz hangisini isterseniz onu yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder