29 Temmuz 2018 Pazar

ELMALI TURTA

ELMALI TURTA
Malzemeler;
-125g margarin
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı şeker
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 yemek kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un

Elmalı harcı;
-4 tane iri elma
-3 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay bardağı kırılmış fındık

Yapılışı;
1- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
2- Şeker ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
3- Tarçın ve fındığı da ilave ederek soğumaya bırakın.
4- Hamur için gerekli malzemeri alarak yumuşak bir hamur yoğurun.
5- Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayırın.
6- Diğer hamuru yağlı kağıtın üzerine koyarak açın.
7- Fırın kabının ağzını hamurun üzerine koyup kesin.
8- Kalıbınızı yağlayarak kenarları yüksek olacak şekilde hamuru içerisine yerleştirin.
9- Soğuyan iç harcı hamurun üzerine döküp düzeltin.
10- Diğer hamuru da yağlı kağıdın üzerine koyarak açın.
11- 1 cm eninde şeritler kesin.
12- Elmalı tartın üzerine kafesler oluşturarak yerleştirip fazlalıklarını kesin.
13- 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
14- Tart soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder