29 Mayıs 2018 Salı

PARMAK KEBABI

PARMAK KEBABI
Malzemeler;
= 500g kuşbaşı et
= 2 tane patlıcan
= 3 tane patates
= 3 tane yeşil biber
= 2 tane domates
= 1 tane kırmızı biber
= 1 tane soğan
= 2 tatlı kaşığı salça
= Yarım çay bardağı sıvıyağ
= Pulbiber, karabiber, tuz
= Sebzeleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;
1= Eti düdüklü tencereye koyup bir çay bardağı su koyarak haşlayın.
2= Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
3= Bir tane kabuğu soyulmuş domatesi ve salçayı da ilave edip pişirin.
4= Eti, baharatları ve tuzunu koyup beş dakika pişirin.
5= Patlıcan, patates ve biberleri aynı uzunlukta doğrayın.
6= Hepsini ayrı ayrı kızartın.
7= Yuvarlak bir fırın kabının kenarlarına sebzeleri sıralayın.
8= Ortasına eti dökün kenarlarına domates dilimleri koyun.
9= 1 çay bardağı sıcak su koyarak üzerini folyoyla kapatıp 200 derecede 15 dakika pişirin.
10= Folyoyu çıkartıp 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkartabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder