28 Mayıs 2018 Pazartesi

TUZDA TAVUK

TUZDA TAVUK
Malzemeler;
▪️Bir bütün tavuk
▪️3 kg salamura tuzu
▪️2 tane yumurta akı

Baharatlar;
▪️Yarım çay bardağı zeytinyağı
▪️Kekik, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı;
1▪️Tavuğu ocakta tütsüleyin sonra  yıkayıp kurulayın.
2▪️Bir kasede sevdiğiniz baharatları ve yağı karıştırın.
3▪️Etin daha lezzetli olması için deriyi yırtmadan hafifçe eti deriden ayırın ve eti baharatlamaya çalışın.
4▪️Tuzun içine yumurta akı koyup karıştırın.
5▪️Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini bir cm kalınlığında tuzla kaplayıp elinizle sıkıca bastırın.
6▪️Tavuğun ayaklarını birleştirerek iple bağlayın.
7▪️Tavuğu tepsinin ortasına yerleştirip her tarafını tuzla kaplayın.
8▪️230 derecede 1 saat pişirin.
9▪️Yemeğinizin ilk sıcaklığı çıktığında küçük küçük çekiçle tuza vurarak kırın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder