15 Mayıs 2018 Salı

KOKOSTAR PASTA


KOKOSTAR PASTA
Malzemeler;
-1 çay bardağı şeker
-2 tane yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kakao
-1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;
-1 su bardağı süt

Kokostar kısmı için;
-1 paket krem şanti
-1 su bardağından az eksik süt
-2,5 su bardağı hindistan cevizi
-1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;
-200 ml sıvı krema
-120 gr çikolata (bitter ve sütlü birlikte kullandım)

Yapılışı;
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Diğer malzemeyi de ilave ederek klasik bir kek hamuru hazırlayın.
- 26 cm çapında kelepçeli kalıbı yağlayıp keki dökün ve 180 derecede pişirin.

- Kek pişip soğurken kokostarı hazırlamak için; Krem şantiyi sütle katılaşıncaya kadar çırpın.
- Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek güzelce karıştırın.

- Çikolata ganajı için; sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
- Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

Şimdi sıra bütün hazırladıklarımızı birleştirmeye geldi.
1- Kekin üst kısmı düz değilse fazlalığını keserek alın.
2- Üzerine sütü gezdirin.
3- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekin üzerine boşaltarak üzerini düzeltin.
4- Son olarak oda ısısında soğuyan çikolata sosunu pastanın üzerine dökün.
5- 3-4 saat çikolatanın donması için buzdolabında dinlendirin.
6- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder