4 Mayıs 2018 Cuma

HAŞLAMA

HAŞLAMA
Malzemeler;
-Bir parça iri ilikli ve etli kemik
-4 tane patates
-2 tane havuç
-1 tane kuru soğan
-Su, tuz

Yapılışı;
1- Düdüklü tencereye kemikli eti koyup üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kapağını kapatın.
2- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika haşlayın.
3- Düdük tencereyi kontrollü bir şekilde açın.
4- Tencerenin üzerinde oluşan köpükleri alın.
5- İri parçalar halinde doğranmış patates, havuç ve soğanı düdüklü tencereye koyun.
6- Tuzunu ilave ederek tekrar ocağa alın.
7-  Patatesleri kontrollü bir şekilde pişirmek için tencerenin düdüklü kapağını değilde başka bir kapak kapatın.
8- Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın sıcak servis yapın.
9- Tabağınıza limon suyu ve karabiber koyabilirsiniz çok yakışacaktır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder