17 Mayıs 2018 Perşembe

İÇ PİLAV

İÇ PİLAV
Malzemeler;
••2 su bardağı pirinç
••1 tane soğan
••2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
••2 yemek kaşığı kuş üzümü
••2 yemek kaşığı badem
••Yarım çay kaşığı yenibahar
••Yarım çay kaşığı karabiber
••Yarım çay kaşığı tarçın
••3 su bardağı sıcak su
••1 yemek kaşığı tereyağ
••2 yemek kaşığı sıvıyağ
••Maydanoz
••Tuz

Ön Hazırlık;
1••Pirince sıcak su ve tuz ilave ederek bir saat bekletin.
2••Bademi sıcak suyun içinde 10 dakika bekletip kabuklarını soyun.
3••Kuş üzümünü de sıcak suya koyup bekletin.
4••Tavaya az yağ koyarak bademi ve dolmalık fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun.

Pilavın Yapılışı;
1••Tencereye yağları koyup içine ince doğranmış soğanı ilave ederek rengi dönene kadar kavurun.
2••Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
3••Üzümün suyunu sıkıp tencereye ilave edin.
4••Kavrulmuş badem ve fıstığı da koyun.
5••Pilava sıcak suyu koyup tuzunu kontrol edin.
6••Tencerenin kapağını kapatın kaynamaya başladığında ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
7••Pilav 10 dakika dinlendikten sonra yenibahar, karabiber, tarçın ve maydanozu koyarak karıştırın.
Artık pilavınız servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder