19 Mayıs 2018 Cumartesi

KALDİRİK TURŞUSU VE KAVURMASI

KALDİRİK TURŞUSU VE KAVURMASI

Malzemeler;
▪️3 bağ kaldirik otu
▪️1 çay bardağı sirke
▪️1 yemek kaşığı tuz
▪️Su

Yapılışı;
▪️Kaldirikleri üç parmak uzunluğunda doğrayıp yıkayın.
▪️Kaynar suya koyup yumuşayana kadar haşlayın.
▪️Sonra soğuk suyun içine alın.
▪️Kavanoza koyun tuz, sirke ve üzerine çıkacak kadar su koyarak kapağını kapatın.
▪️Güneş görmeyen bir yerde bir haftada turşunuz hazır.
▪️Havalar sıcak olduğu için buzdolabına  koyarsanız uzun süre ekşimez.

Kavurması
▪️İki tane soğanı sıvıyağda kavurun.
▪️Pulbiber ilave edin.
▪️Üzerine istediğiniz kadar kaldirik koyup beş dakika kavurun.
▪️Not; Turşuyu kurarken sarımsak koymuyoruz.
Ertesi gün tuzunu kontrol ederseniz iyi olur.
Kavururken isterseniz kırmızı biber ve salça da kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder