15 Mayıs 2018 Salı

BURMA TATLISI

BURMA TATLISI

Malzemeler;
••1 paket baklava yufkası (1kg'lık)
••4,5 su bardağı ince parçalanmış fındık ya da ceviz
••1 paket margarin

Yapılışı;
••Baklava yufkasını ikişer ikişer alıp üzerine fındık serpin.
••İnce oklavanız yoksa başı çıkarılmış 6 numara şişe sarın.
••İki kenarından ortaya doğru getirerek büzdürün.
••Okladan çıkartıp tepsiye sıralayın.
••İstediğiniz büyüklükte dilimleyin.
••Bir paket margarini eritip her tarafına dökün.
180 derecede pişirin.
Not: Ben bir tepsiyi taze olsun diye üç dört seferde şerbetliyorum çünkü hepsi çok fazla geliyor bize.
Tatlıyı ağzı sıkı kapaklı saklama kabında uzun süre saklayabilirsiniz. Kesinlikle bayatlamıyor.
İstediğiniz zaman alıp şerbetleyebilirsiniz

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder